Debatindlæg af Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti Christina Simonia Straarup.

På et af Esbjergs plejehjem står personalet hver dag i kø ved lederens kontor for at få udleveret værnemidler. Her får en udekørende hjemmeplejer til hele vagten udleveret en pose med 20 sæt handsker.

Det er uacceptabelt, at vores medarbejdere i frontlinien skal mangle værnemidler – særligt i en tid som denne, hvor værnemidlerne er altafgørende i forebyggelse mod Corona.

Fra min egen tid i hjemmeplejen husker jeg tydeligt, hvor mange forskellige situationer, der kan opstå på en vagt. Jeg har arbejdet som nattevagt på demensafdelingen, almindelige plejehjemsafdelinger og som udekørende hjemmeplejer. Som udekørende havde jeg nødkaldsmodtageren med, og her modtog jeg altid mindst 2 nødopkald på en vagt.

Her et eksempel på handskeskift:

1: Jeg går ind til borgeren, hilser og ser at alt er vel.

2: Jeg laver mad til borgeren.

3: Mens maden bliver færdig, hjælper jeg borgeren på WC.

4: Mens borgeren er på WC og maden er i mikroovnen, redder jeg sengen og går ud med skrald med eventuelt bleaffald i.

5: Jeg hjælper borgeren ind i stuen. Her skal jeg måske hjælpe med tøj eller personlig hygiejne.

6: Jeg kommer med maden.

7: Jeg skal gøre toilettet rent.

8: Jeg tillader mig kærligt at ae borgeren på kinden, inden jeg smutter.

Afbrydes jeg undervejs af et nødkald, skal der selvfølgelig ekstra handsker til igen.

Hvor længe rækker 20 handskesæt mon på en 8+ timers vagt? Ikke længe nok!

Previous articleEsbjerg Lufthavn er ejet af dig & mig
Next article1 år til kommunalvalget